sobota, 25 lutego 2017
Roladki z chleba tostowego
(Porcja na 12 roladek)
Składniki:
12 kromek chleba tostowego (może być pełnoziarnisty)
12 plastrów sera żółtego cienko krojonego
12 długich plastrów boczku surowego wędzonego
2 jajka
bułka tarta
olej
sól,pieprz
Sposób przygotowania
Kromki chleba okrawamy ze skórek na kwadratowo.
Wałkiem do ciasta, rozwałkowujemy kromki .
Na płaskie chlebki układamy ser i zwijamy, ostrożnie żeby chleb nie popękał.
Chleb pełnoziarnisty jest bardziej kruchy.
Na dwóch talerzach przygotowujemy. Na jednym bułkę tartą. Na drugi wybijamy dwa jajka które roztrzepujemy z solą i pieprzem.
Roladki obtaczamy w jajku, potem w bułce.
Na patelni rozgrzewamy 1/4 szklanki oleju i obsmażamy roladki z obu stron.Trwa to dosłownie chwile.
Jeszcze ciepłe owijamy przez środek boczkiem i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180* po 15 minut każdą stronę.
Po pół godzinie mamy chrupiące z cieknącym serem roladki:)
Można podawać z sosami czy dressingiem, tak jak zrobiłem to ja.
Życzę smacznego;))
#roladki #boczek #ser #chleb #przystawka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz