niedziela, 29 stycznia 2017
Sałatka z kapusty pak choi, ciecierzycy, słonecznika i czosnku
(porcja dla 2 osób)
Składniki:
1 kapusta pak choi
1/2 szklanki słonecznika
1 puszka ciecierzycy
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Jest to naprawdę prosta i szybka sałatka.
Kapusta pak choi jest podstawową kapustą chińską. Tak jak u nas biała tak u nich pak choi.
Jest prosta w uprawie i bardzo dobrze udaje się w hodowli polskiej. Sam w tym roku chce wysiać i rozsadzić na ogrodzie:)
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Na gorący tłuszcz wrzucamy słonecznik i ciągle mieszając zarumieniamy go na złocisty kolor.
Do uprażonego słonecznika dodajemy puszkę ciecierzycy wraz z płynną zawartością i czosnek pokrojony w talarki i smażymy od czasu do czasu mieszając aż woda odparuje tworząc kleistą strukturę.
Kapustę dzielimy na liście i kroimy na trzy. Wrzucamy na patelnie i smażymy chwile mieszając z wcześniej przygotowaną mieszanką ciecierzycy i słonecznika. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe. Życzę smacznego :)
#kapusta # pakchoi #ciecierzyca #słonecznik #czosnek #sałatka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz